kurs

Tittel: Kurs i kreativ sylting

Sted: Kutoppen, Dyreparken i Kristiansans

Dato/tid: tirsdag 14. februar 2012 - tirsdag 14. februar 2012, kl. Kl. 16 - 21


Beskrivelse:

På vegne av “Lokal mat fra Agder 2009 – 2012”, Agder Mat AS og KompetanseNav Region Sør, inviterer vi til “Kreativt syltekurs”. Målgruppen er matprodusenter som ønsker å ta i bruk sine egne råvarer til å utvikle nye spennende og smakfulle syltede produkter. Kurset passer også for kokker ved serveringsbedrifter som ønsker å sette en ekstra spiss på måltidet!

     

Beskrivelse:

Kreativt syltekurs. Ta vare på råvarene og tryll frem nye spennende produkter.
Kurset starter med en innføring i sylting og hermetisering. Vi går igjennom de ulike prinsippene og forklarer viktigheten av god hygiene. Det blir gjennomgang av kompendium med oppskrifter og det vil vises noen eksempler som demo før deltakerne selv setter i gang.

Vi sylter blant annet egg og grønnsaker i ulike varianter, som rotgrønnsaker, sjalottløk og sopp. Vi oppfordrer de som har råvarer selv som de ønsker å forsøke å sylte til å ta det med.

Mot slutten av kurset går vi gjennom bruksområdet for de ulike produktene og hva de passer sammen med. Kvelden avsluttes med smakebiter av syltede produkter samt servering av lokal fingermat servert av kokkene Erwin Stocker og Oliver Will fra Dyreparken.
Tid for diskusjon og spørsmål.

Dato:                14. februar 2012
Tidspunkt:         16:00-21:00
Sted:                 Kutoppen, Dyreparken i Kristiansand
Pris:                  700 kr (eks.mva) per deltaker, inkluderer kompendium + matbit

Bindende påmelding innen 20. januar til Åse Hodne Hørsdal på mail: aahh@agdermat.no. Påfør navn, bedrift og fakturaadresse. Kurset arrangeres ved minimum 8 deltakere. Max 20 deltakere. Faktura vil bli tilsendt.


Kursholderne:
Britt Elisabeth Olsen
Britt er faglært kokk og næringsmiddeltekniker og har jobbet ved flere restauranter i Norge, samt ett opphold i England og Australia som kokk. To år ved forskningsinstituttet Nofima Norconserv og 6 år som konsulent ved Gastronomisk Institutt AS bidrar til et nært forhold til det meste som rører seg innenfor mat og måltid i dag. I 2009 startet Britt firmaet Designkokken som i hovedsak jobber freelance.

Britt har bred erfaring med gjennomføring av matlagingskurs og de skreddersys alltid gruppen Hun holder kurs for blant annet barn, barnehagepersonell, studenter, cøliakiforeningen, private grupper og ansatte i kantiner. Britt har skrevet fagbøker for Restaurant og matfag Vg1 og lærerveiledning for Vg2. Britt brenner for matfaget, gode råvarer og god helse. Sunn mat er enkelt å lage og hun ønsker med sitt engasjement å inspirere andre til å se verdien av gode måltider.


Camilla Agerup
Camilla er utdannet faglærer i ernæring fra Stabekk Høgskole. Hun jobbet i skolen i 5 år før hun begynte i TINE. Der jobbet hun i 6 år med oppskriftsutvikling, matfoto og andre mat og markedsrelaterte oppgaver. Hun var også med å etablere Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter i 2004. De siste 5 årene har hun jobbetsom matskribent i ukebladet Hjemmet. Camilla er genuint opptatt av å spre matglede og kunnskap om matlaging