NORDISK MAT KONFERANSE

For første gang skal det arrangeres Nordisk Matkonferanse i Agder.


Er du interessert i nordisk mat og lokale råvarer, og hva som rører seg i miljøene som utvikler matprodukter fra de nordiske land? Hvorfor skal vi spise Nordisk mat, og hvilke fortrinn ser kokkene med å servere nordisk mat og lokale råvarer? Hvordan få frem historien bak produktet eller måltidet?
2. November 2011 har du mulighet for å høre, erfare og bli inspirert innenfor dette området.
 
Konferansen gir også en unik mulighet til å knytte kontakter med personer med interesser for matproduksjon, undervisning, forskning og innovasjon.
Konferansen samler en rekke nøkkelpersoner fra de nordiske landene. Foredragsholderne har en variert bakgrunn fra det private næringsliv og forskningsmiljøer og er engasjerte og har spisskompetanse innenfor sitt felt.


Foredragsholdere
================
Gunnar Karl Gíslason (Island), Dill Restaurant i Reykjavik, kåret til årets restaurant 2009, kaptein på det Islandske kokkelandslaget www.dillrestaurant.is.

Thorsten Schmidt (Danmark), Malling & Schmidt og Nordisk Spisehus, Århus. Medlem av det danske kokkelandslag. www.mallingschmidt.dk/blog/ og www.nordiskspisehus.dk.

Ida Junker (Sverige), Fabula Storytelling. Medforfatter av Ny Nordisk matprosjekt; Måltidsberettelser. www.storytelling.se.

Hanne Frosta (Norge), Spisestedet "Hanne på Høyden" i Bergen.
Deltar i Nordic Delight; matsuvenirer. http://hannepaahoeyden.wordpress.com/.

Max Hansen (Danmark), Restaurant MÅLTID i Agder, Kristiansand.
Max har erfaring fra en rekke restauranter i Danmark og Norge, blant annet Noma i København og Madserud Gård i Oslo. Ved MÅLTID i Agder har han startet opp et prosjekt for å få kortreist mat på menyen." www.maltid.no

Elling Bere (Norge), Kristiansand.
Bere er biolog med en doktorgrad i ernæring. Han er ansatt ved UiA som professor i folkehelsevitenskap, og er opptatt av at kostholdet bør være både sunt og miljøvennlig. www.uia.no.


Konferansier
============
Dag Ingvar Jacobsen er professor i statsvitenskap ved Universitetet i Agder. Han har i mange år vært lidenskapelig opptatt av mat og vin, og var i en årrekke vinanmelder i Fædrelandsvennen.

Serveringen vil være en kulinarisk opplevelse i seg selv med de beste smaker fra Agder.

Målgruppe: Ansatte i hotell/restaurant/catering, matprodusenter, studenter, innovatører, kokker, FoU aktører, offentlige landbruks- og næringsmedarbeidere, lærere, ferskvaresjefer og matinteresserte.

Tidspunkt: 2. november fra kl 10:00 til 18:00

Sted: Universitetet i Agder på Gimlemoen i Kristiansand, Sigrid Undsets Hus (46-118 aula).

Veibeskrivelse: Når du kommer til universitetets område mot hovedinngangen, ta til høyre og følg veien, parker på baksiden av hovedbygget ved Hokus Pokus barnehage. Sigrid Undsets Hus ligger på høyre siden av veien. Vær tidlig ute for å finne parkeringsplass.

Pris: kr. 500,- (inkl. moms) ved påmelding før 16. oktober (inkluderer alle måltider).
 
Påmelding mellom 17. – 23. oktober belastes med kr. 900 (inkl.moms).

Påmelding: Direkte via Progress. Meld deg på her.
Påmeldingsfrist: 23. oktober.

Kontaktperson: Prosjektleder Åse M. Hodne Hørsdal, Agder Mat AS.
e-mail: aahh@agdermat.no.

Arrangementet er finansiert av VRI-Agder og EU-prosjektet "Innovative Foresight Planning" med Agder Mat AS som arrangør i samarbeid med UiA, Fakultet for Helse og Idrettsvitenskap.



Program Nordisk mat ~ tradisjon og innovasjon

=============================================
 
09.00 Registrering, kaffe og en liten munnfull komponert av Hanne Frosta og studenter fra UiA.
 
10.00 Konferansier Dag Ingvar Jacobsen, UiA, presenterer dagens program.

10.10 Kirsten Borge, Regionalsjef i Aust-Agder Fylkeskommune og styreleder for VRI-Agder ønsker velkommen.

10.20 Gunnar Karl Gíslason – "DILL Restaurant".
 
"The use of Icelandic nature" - Gunnar Karl will show and tell us about the concept behind the restaurant by using ingredients from nature of Iceland.

11.05 Elling Bere – professor ved UiA, fakultet for helse og idrettsvitenskap

Nordisk kost - hva har vi spist, hva spiser vi nå og hva vi bør vi spise i fremtiden sett ut fra et helse- og miljøperspektiv?


11.35 Pause – kaffe – mingling


12.00 Thorsten Schmidt – "Malling & Scmidt" og "Ny Nordisk Spisehus"

"Det sensoriske kjøkken – alle sanserne er på spill og Det nye nordiske kjøkken" Thorsten forteller om lidenskapen, egenskapene og de jordnære råvarer som han daglig benytter og inspireres av i sin egen utvikling.

13.00 Lunsj – med smakfull håndmat fra MÅLTID i Agder ved Max Hansen


14.30 Ida Junker – Fabula Storytelling.

Bruk av og betydning av storytelling. Hvordan gi dine kunder et tydelig bilde av hva du tilbyr gjennom muntlig formidling – enten det gjelder produkt, virksomhet, visjon eller deg selv.

15.10 Max Hansen – MÅLTID i Agder.

"Hvorfor er vi her, hva vil vi & hvor skal vi hen innen kortreist mat"?


15.40 Ettermiddagsmat ved Hesnes Gartneri Kjøkken ved Bjørnar Amdahl.


16.25 Hanne Frosta – "Hanne på Høyden".

Konseptet bak spisestedet "Hanne på Høyden" og utvikling av matsuvenirer gjennom deltakelse i Nordic Delights.

17.10 Paneldebatt - bestående av Max Hansen, Hanne Frosta, Elling Bere, Thorsten Schmidt og andre sentrale ildsjeler fra Agder. Spørsmål fra salen. Dag Ingvar Jacobsen leder debatt.

17.50 Oppsummering og avslutning ved Dag Ingvar Jacobsen.

18.00 Slutt.