Det Norske Måltid 2011

Det Norske Måltid 2011: Region Sør har nominert

Region sørpå er nå ferdig med å nominere de beste råvarene og produktene fra sin region.

Andebryst fra Norsk Gårdsand, videre i Det Norske Måltid, foto: Norsk Gårdsand.Region Sørpå består av fylkene Aust-Agder, Vest-Agder, Telemark, Vestfold og Buskerud, er nå ferdig med å nominere de beste råvarene og produktene fra sin region. Fagjuryen, med Synne Vahl Rogn som er styremedlem i Norges Bondelag og Anette Nygaard fra Næringsforeningen i Kristiansand i spissen, er overbevist om at disse produktene vil representere regionen på en utmerket måte:

Kategori kjøtt:

Andebryst fra Gårdsand i Vestfold

Elgbratwürst fra Jens Eide i Lillesand

Kategori fisk og skalldyr:

Varmrøkt ørret i olje fra Løyte gård i Drangedal

Blansjert sjøkreps fra Fiskeeksperten Reinhartsen i Kristiansand

Kategori frukt og grønt:

Østby Asparges fra Larvik

Ringerikserter fra Røyse Ringerikserter i Ringerike

Kategori ost:

Knåost fra Kråkeroe i Seljord

Geitost fra Lega Ost i Vinje

Kategori frukt- og bærdrikk:

Eplemost av aromaepler fra Bagstevold Gård i Øvre Eiker

Eplemost av Ribston fra Epleblomsten, midt i Telemark

Disse ti produktene går nå videre til en nasjonal jury, på lik linje med ti produkter fra hver og en av de andre regionene; østpå, vestpå, midti og nordpå. Den nasjonale juryen sender så kun tre finalister i hver kategori videre til finalen i Stavanger.

Følg med på Det Norske Måltid som starter opp søndag 6. november på TV2. Her skal Arne Hjeltnes og Heine Totland ta deg med på en reise i det norske matlandskapet på jakt etter noen av de beste produktene og de ivrigste matentusiastene Norge kan by på! Hvem som til slutt vinner sin kategori får vi vite når finalen, og siste episode av Det Norske Måltid, går på luften søndag 11. desember på TV2.

Kilde: Bondelaget