Nordisk matkonferanse ble en suksess!

Nordisk matkonferanse 2. november med tema tradisjon og innovasjon ble en spennede og lærerik dag for over 230 deltakere.

For første gang ble det gjennomført Nordisk matkonferanse på Sørlandet som fokuserte på tradisjon og innovasjon. Over 230 deltakere fra hele verdikjeden innen lokal mat deltok, samt studenter fra UiA og elever fra Strømsbu og Tangen VGS. De nordiske kokkene oppfordret sørlendingene til å spise lokalt og ta i bruk lokale råvarer, og de beste foredragsholdere innen sine respektive fagfelt var hentet fra Norden for å inspirere oss videre samt bli stolte av våre egne råvarer. Det var blant annet fokus på kvalitet, stolthet og historien bak råvarene, sunnhet og helse ved bruk av nordiske og lokale råvarer, hvordan formidling av historien kan øke måltidsopplevelsen og hvorfor Max fra MÅLTID i Kristiansand satser på kortreist mat. En meget variert og spennende konferanse som ble toppet med utsøkt matservering fra Hanne Frosta, Hesnes Gartneri Kjøkken og MÅLTID - matglede fra Agder sammen med elever fra Strømsbu og Tangen VGS og studenter fra UiA. Les også mer om konferansen her.